В ЛРУ надали відповідь на частину питань дніпропетровських аматорів

Віце-президент ЛРУ надав розгорнуту відповідь по суті одного з питань що піднімались у Відкритому зверненні аматорів Дніпропетровщини до ЛРУ

Ініціативна група висловлює вдячність усім небайдужим аматорам та нагадує, що наш сайт є відкритим майданчиком для обміну думками для усіх, без винятку, радіоаматорів України.
Адреса для надсилання ваших публікацій UR5RADIO@i.ua
Сайт пряцює без цензури.

Ініціативна група звертається до Президента ГС ВРЛ І.Л.Зєльдіна (UR5LCV) з проханням надати для публікації усі наявні у нього документи для спростування тверджень які містяться у відповіді пана Заскалети. А також усі наявні документи які могли би пітдвердити твердження пана Зєльдіна на цьогорічному хамфесті клуба "Одесса" щодо осіб причетних до втрати радіоаматорською службою діапазону 1200МГц.


Наводимо щойно отриману відповідь віце-президента ЛРУ Ю.О.Заскалети (UT7UW).


Re: Відкрите звернення аматорів Дніпропетровщини до ЛРУ
От кого: Yuri Zaskaleta <ut7uw@ukr.net>
Кому: Radio Operator <ur5radio@i.ua>
Дата: 11 дек 2017 11:40
 
У вкладці відповідь щодо 1200 МГц.

73! UT7UW

Як і обіцяв, постараюсь надати відповіді на поставлені запитання. Я не підписаний на канал U2C, тому не слідкую за його повідомленнями. Разом з тим, переглянув відео, на яке йде посилання в тексті запиту.
Перше, що хочу сказати, особа, яка звинувачує мене у втраті смуги частот діапазону 1200 МГц, абсолютно не розуміє процедуру прийняття нормативно-правових актів України, а свої звинувачення будує лише на словах. Згідно з Законом України «Про природний ресурс України» природний ресурс є власністю держави. Згідно Закону України «Про радіочастотний ресурс України» останній є природним ресурсом. Отже, в даному випадку власником радіочастотного ресурсу є держава і тільки вона може ним розпоряджатись. Жодна фізична чи юридична особа не може взяти і на свій розсуд цей ресурс комусь віддати. Фізичні та юридичні особи можуть лише просити у держави, щоб їм щось дали в користування на певних умовах. Тому, прочитавши це, нехай кожен робить свій висновок. Я притримуюсь думки, що той, хто хоче почути, почує, а хто не хоче – тому і не треба пояснювати.
Наступне. Про просити. Підготовка значного за обсягом нормативно-правового акту передбачає створення робочої групи, яка готує проект. До її складу, в даному випадку, залучаються представники всіх користувачів радіочастотного ресурсу. Якщо ж когось не залучили, то він може виступити зі своєю ініціативою про включення до складу групи. В нашому випадку повинно було б бути звернення від організації до відповідного органу виконавчої влади (в ті часи це був Державний комітет зв’язку та інформатизації) про включення від імені ЛРУ тієї чи іншої особи. Мені невідомо, чи було таке звернення взагалі, але я на сто відсотків  стверджую, що лист від ЛРУ з проханням включити в робочу групу саме мене відсутній як такий. Бажаючі можуть звернутись до Адміністрації зв’язку з проханням подивитись архіви. Такого листа (з моїм прізвищем) ви не знайдете. Його не існує. Виникає запитання: «Як я міг щось комусь віддати, якщо ЛРУ не уповноважувала мене представляти інтереси організації в складі робочої групи по підготовці проекту Національної таблиці радіочастот України?» Більш того, специфіка моєї роботи на той час і не давала такої можливості.
Є приказка: «Диму без вогню не буває». Звідки пішло твердження про те, що мені щось доручали? Так, в 2009 року НКРЗІ зробила аналіз відповідності Національної таблиці та Плану використання радіочастотного ресурсу і прийшла до висновку, що існує значна кількість розбіжностей, в т.ч. і стосовно аматорських радіочастот. Так от в 2009 році Виконком ЛРУ доручив мені (вже як не причетному до державної служби) вирішення питання усунення цих розбіжностей. Я це підтверджую, так само як підтверджую і те, що є відповідний протокол засідання Виконкому ЛРУ про це. Але ще раз підкреслюю, питання 2009 року. Хочу закцентувати увагу, що Нацтаблиця радіочастот була затверджена Постановою Кабінету міністрів України в 2005 році, а її підготовка здійснювалась в 2003-2004 роках. Так от, починаючи з 2009 року, вдалось усунути розбіжності щодо 10 МГц, 14 МГц, додатково включити 136 кГц та 50 МГц. Стосовно 1200 МГц вдалось включити цей діапазон в План використання з приміткою «потребує додаткових досліджень».
Після цього були певні рухи щодо 1200 МГц, але результат відсутній. Крім мене, підключались до вирішення питання «1200» UT5DL, UT7UV, UY0LL (вибачте, якщо когось не назвав). Нещодавно пройшла інформація про підтримку питання повернення діапазону 1200 МГц аматорам з боку Громадської Ради Держспецзв’язку. Шановні, дивіться на це реально. Що таке Громадська Рада? Це наявність перепустки в ту чи іншу установу. Не будуйте ілюзій. Але скажу більше, стосовно цього діапазону є повне порозуміння з Адміністрацією зв’язку та Регулятором зв’язку. Є відповідний протокол, є аудіозапис засідання. Позитивне вирішення питання використання аматорами 1200 МГц загрузло в м. Вінниця в штабі ВПС. В місті Вінниця є активні радіоаматори, борці з корупцією, про що навіть пишуть на своїх сторінках в qrz.com. Так може вінничани на місці вирішають це питання?

Думаю, що коротко розповів все про «1200». На інші запитання відповідь буде надана пізніше.
 

Комментарии