Суди проти ЛРУ таки відміняються. Надовго.


На адресу Ініціативної групи UR5RADIO@i.ua продовжують надходити коментарі до публікації Суди проти ЛРУ відміняються?

Нові процесуальні кодекси, які писали різні автори, між собою зовсім не знайомі. І яких хочеться бити підручниками по голові всіх разом і кожного окремо. Безперервні виправдувальні вироки ворогам, вбивцям, сепарам та крисіним. Слідчі, які тепер о п’ятій годині ранку збираються зі всієї області до дверей одного-єдиного суду на всю область. Навіть спотворений закон про Антикорсуд, який віддає ще не створений суд під повний контроль ВККС та Президента. 

Виявляється, що це були квіточки.
Сьогодні ми отримали ароматні ягідки від Президента.
Він мав право ліквідовувати суди до 31 грудня і він скористався своїм правом по повній.
В останній робочий день 2017-го, поки вся країна закінчувала корпоративи і переходила до домашніх салатів, Президент ліквідував 117 районних судів по всій Україні. 


Судді 117 судів завтра проснуться в новій реальності, в якій треба переводитись. Відкриють п.7 ст.16_1 Перехідних положень Конституції України і прочитають, що «переведення судді з одного суду до іншого здійснює Президент України на підставі відповідного подання Вищої ради правосуддя». Розумні люди і самі все зрозуміють.

А з моменту створення окружних судів і призначення до нього перших суддів, районні суди ліквідовуються, всі справи передаються до окружних судів, проходять повторну процедуру автоматичного розподілу.
І ПОЧИНАЮТЬ СЛУХАТИСЬ СПОЧАТКУ.
СПО-ЧАТ-КУ.


Всі кримінальні, адміністративні, цивільні. Справи Майдану, вбивства, зґвалтування, крадіжки, зловживання, хуліганки і ДТП, розірвання шлюбу, стягнення боргу, поділ будинку, стягнення пенсій, і будь що взагалі – спочатку


З повторним вивченням доказів, відводам суддям і повторним допитом потерпілих і свідків, деякі з яких вже на заробітках, або на все махнули рукою. 

Про розгляд цивільних, трудових та пенсійних справ сторони можуть забути дуже надовго. Не до них зараз буде. Про здоровий глузд теж можете забути. Одна печатка окружного суду на декілька будівель старих районних судів, в яких і будуть сидіти судді. І сторони, слідчі і адвокати, які їздять з району до району, щоб поставити ту печатку.

А строки тримання під вартою йдуть, тримати вічно у СІЗО не можна. Вбивці, ґвалтівники і крадії потихеньку підуть на волю.  Строки притягнення до відповідальності скінчились? Ну що поробиш - таке життя.

Комментарии