Зміни Регламенту. В ЛРУ надали відповідь на решту питань дніпропетровських аматорів

Віце-президент ЛРУ надав розгорнуту відповідь по суті решти питань що піднімались у Відкритому зверненні аматорів Дніпропетровщини до ЛРУ

Ініціативна група висловлює вдячність усім небайдужим аматорам та нагадує, що наш сайт є відкритим майданчиком для обміну думками для усіх, без винятку, радіоаматорів України.
Адреса для надсилання ваших публікацій UR5RADIO@i.ua
Сайт пряцює без цензури.

Наводимо щойно отриману відповідь віце-президента ЛРУ Ю.О.Заскалети (UT7UW).


Re: Відкрите звернення аматорів Дніпропетровщини до ЛРУ
От кого: Yuri Zaskaleta <ut7uw@ukr.net>
Кому: Radio Operator <ur5radio@i.ua>
Дата: 21 дек 2017 12:54
Див. вкладку

Шановні радіоаматори!

Користуючись нагодою, вітаю всіх з новорічними святами і шлю щирі вітання. Давайте разом будемо сподіватись, що 2018 рік принесе покращення в середовище радіоаматорів.
В цьому посиланні спробую надати відповіді на ряд запитань, які були адресовані мені від аматорів Дніпропетровщини.
Щодо внесення змін до Регламенту аматорського зв’язку України. На поточний момент інформація, що НКРЗІ створила чи планує створити робочу групу для відпрацювання пропозицій, які стосуються внесення змін до діючого Регламенту, відсутня.
Що стосується наради, яка відбулась в травні поточного року, можу сказати наступне. Нарада скликалась за ініціативою НКРЗІ. Зі сторони комісії було доведено, що є ряд рекомендацій МСЕ, які рекомендовано запровадити в кожній країні. Ці питання абсолютно не стосуються розподілу частот і є такими, на мою думку, що не потребують навіть обговорення, а в разі внесення змін повинні бути враховані. Це, як говорять, суто технічні правки.
Єдине, що може заслуговує значної уваги з тієї наради, це позиція НКРЗІ в питанні внесення змін. Прозвучало наступне. Зміни будуть вноситись в Регламент тільки за умови погодження всіма громадськими об’єднаннями радіоаматорів. Сьогодні в спілкуванні з органами влади перебувають ГО ЛРУ, ГС ВРЛ, ГО ЦЄРР. Отже, чим більше громадських організацій, тим процес внесення змін буде довшим.
Стосовно пропозицій ГС ВРЛ, які були надіслані до НКРЗІ в кінці березня поточного року, то ГО ЛРУ їх не підтримує. Наприклад, пропонують позивний EM5HQ, який належить ГО ЛРУ для участі в Чемпіонаті IARU, ліквідувати. Хто тоді буде виставляти команду, якщо на теперішній час членом IARU від України є ГО ЛРУ?
Якщо ж надійдуть пропозиції щодо розширення смуг радіочастот, отримання нових, збільшення дозволеного рівня вихідної потужності, то такі пропозиції ГО ЛРУ будуть підтримані однозначно.
Відносно питання про відсутність публікацій з цих питань скажу наступне. Я є прихильником того, що повідомлення необхідно робити про отримані конкретні результати. Категорично не вважаю потрібним писати, говорити, тощо про процес.

73! UT7UW
 
 

Комментарии