DXCC Challenge 3000

Ми вже публікували отриманого від секретаря ГС ВРЛ В.І.Пащенко, UT2UQ листа з вітаннями на адресу начебто президента UCC В.Ф.Латишенко, UY5ZZ http://antivrl.blogspot.com/2017/06/uy5zz.html

Ініціативна група могла би приєднатися до вітань із такими значними досягненнями у полюванні за країнами на КХ, якби не одне пікантне «але».
Ювілейним трьохтисячним звязком по програмі DXCC Challenge для UY5ZZ стало SSB QSO на діапазоні 6м із Коста-Риканською IOTA експедицією TE8DX.
За адресою http://www.clublog.org/charts/?c=TE8DX нам відкрилася фантастична картина аномального вранішнього проходження між Карибами та Україною на цьому магічному діапазоні.
Українським поціновувачам шестиметрового діапазону відомо, що у цю пору року проходження на Північну та Центральну Америку буває лише у другій половині дня ближче до заходу сонця, інколи протягом години після смеркання. І ніколи вранці.  

Статистика просто вражає! Експедиція TE8DX загалом спромоглася провести зі всім світом лише 20 звязків на діапазоні 6м. Цілих 2 з них виборов В.Ф.Латишенко, UY5ZZсправжній майстер DX-мен!
Цікавий і інший факт – жоден з аматорів Західної Європи (G, DL, ON, PA, F, I, EA) які перебувають у значно вигідніших умовах для зв’язку на 6 м з Карибами, не змогли потрапити в лог до TE8DX.
От що значить майстерність, от що значить спеціаліст!
Віват Володимиру Федоровичу!
Славімо його!!!

Наголосимо окремо, мова не йде про зв’язок через віддзеркалення від Місяця (ЕМЕ) чи через штучні супутники Землі (SAT). Експедиція TE8DX не мала такого оснащення, лише 5 елементів на 6м діапазон, в польових умовах https://qrz.com/db/te8dx.
Ініціативна група вже звернулася із запитом до кожного з учасників експедиції TE8DX: TI2CC, TI2JCC, TI2CDA, KM4HI і N3KS. Нас і наших читачів цікавить яким саме чином в польових умовах маючи лише просту 5 елементну антену їм вдалося встановити звязок на 50МГц SSB з UY5ZZ в період з 3:00 до 3:20 UTC. То б то близько шостої години ранку за Києвом. Очевидно по «довгому шляху»?

В цій ситуації просто проситься крилате висловлювання легендарного Дяді Колі, UX0UN: «Вопросы аномального прохождения до сих пор не изучены». Хоча цілком можливо тут буде більш доречною інша його крилата фраза: «DXing дело коллективное, сработал сам – помоги другу»?
Чи обійшлося тут без допомоги американського друга, вирішувати вам DX-мени.

Ми добре пам’ятаємо статті на сайті ініціативної групи про фуфлогонів-експедиціонерів Сашка Ананьєва, UT7UV та Дмитра Давиденка, UT7UJ Говорили-балакали сіли та й заплакали


Вочевидь, недаремно ці двоє рахуються учнями у МЕГА-фуфлогона Володимира Латишенко, UY5ZZ.

Панове, такі досягнення гарно блищать на сонці, як «циганське золото», але такі досягнення погано пахнуть, особливо серед тих хто в темі.

Декалька років тому аматорська спільнота України вже була свідками гучного скандалу. Тоді В.Ф.Латишенко, UY5ZZ попався на тому, що «проводив по Інтрнету» звязок із Мексикою на діапазоні 160м. Сумно визнавати, але схоже на те, що правильних висновків із тієї історії він не зробив. 
Вочевидь, у такому віці люди вже не міняються.

Щоправда, існує ще одне пояснення феномену аномального вранішнього проходження між Коста-Рикою і Київською областю на шестиметровому діапазоні. Це новий товариш UY5ZZ В.І.Пащенко,UT2UQ начаклував, адже він знається на магії. Він, як заправський Гаррі Поттер ще й не такі магічні штуки видавав на початку цього руку:  Гарри Поттер - UT2UQ.

Інші публікації на тему:

Виведемо ляльковода на чисту воду!

Говорили-балакали сіли та й заплакали

Питання радіоаматорської етики та передових технологій в DXингу

Чемпионат и первенство, демократия и эгоизм

Письмо из Николаева

Мастер спорта по поездкам в рай - UY5ZZ

Комментарии