Питання радіоаматорської етики та передових технологій в DXингу


Питання радіоаматорської етики та передових технологій в DXингу, так озаглавили свою публикацию радиолюбители Зпорожской области. Электронный ящик Инициативной группы ur5radio@easy.com стремительно наполняется материалами, отправленными радиолюбителями Украины для публикации на сайте http://antivrl.blogspot.com/?view=classic

Питання радіоаматорської етики та передових технологій в DXингу.

Перший місяць весни в радіоаматорському ефірі можна сміливо назвати "африканським". Відразу три гучних експедиції були активні на короткохвильових діапазонах: 9G5X, TU7C і 5U5R.
Африканські експедиції ще не встигли встановити всі свої антени на низькочастотні діапазони, а нашим активним експедиціонерам UT7UV, UT7UJ і US7UX підійшов термін летіти в Бангладеш для участі в команді S21ZED - S21ZEE.


Неважко уявити розчарування істинного мисливця за DX, коли заповітної нової країни немає в твоєму журналі на декількох діапазонах, а тобі доводиться надовго виїжджати з дому. Прямо - крах надій!

Врятувати ситуацію можуть тільки нові технології, дистанційне керування домашньою радіостанцією через мережу інтернет. Англійською - remote operation. Уже далеко не одна з топових українських позицій оснащена такою сучасною технологією. Оператор, перебуваючи в будь-якому куточку світу, може проводити зв'язки зі свого домашнього трансивера і антен, підключаючись до них по інтернету, немов би знаходячись вдома.


Ось цікавий приклад такої роботи. Наші експедиціонери вранці 12 березня були вже в Стамбулі.

Вранці 13 березня, коли всі online логи африканських експедицій оновилися статистика виглядала так:
5U5R
UT7UJ 4 QSO: 15SSB, 17RTTY, 20CW, 30RTTY
UT7UV - немає зв'язків
US7UX 2 QSO: 17SSB, 20SSB

TU7C

UT7UJ - немає зв'язків
UT7UV - немає зв'язків
US7UX 4 QSO: 15SSB, 17CW, 40CW, 80SSB

9G5X
UT7UJ - 17CW
UT7UV - немає зв'язків
US7UX - немає зв'язків

Вранці 21 березня картина виглядала так:

5U5R
UT7UJ + 3 QSO: 30CW, 40CW, 80CW
UT7UV + 4 QSO: 20CW, 30RTTY, 40CW, 80CW

US7UX - без змін

TU7C
UT7UJ + 1 QSO: 80RTTY
UT7UV + 1 QSO: 80CW

US7UX - без змін

9G5X
UT7UJ - без змін
UT7UV + 1 QSO: 15CW
US7UX - без змін

Напевно і у Саші UT7UV c Дімою UT7UJ є така remote operation техніка. Інакше як пояснити ці зв'язки.
Шкода тільки такої ультрасучасної техніки немає у Олега US7UX. Правда, кажуть у Олега є сором і совість, на відміну від Саші з Дімою. Саме сором і совість спонукали Олега US7UX покинути пост керівника КХ комітету ГС ВРЛ. Як людина принципова й порядна Олег не зміг переступити через себе, покривати брехню Зельдина і брати участь у фальсифікаціях Пащенка.

Але саму передову технологію роботи в ефірі застосовував Діма UT7UJ під час минулорічної експедиції в Іран EP2A. Він був учасником цієї експедиції, і перебуваючи весь цей час в Ірані, примудрився там сам з собою провести аж 6 QSO. UW3U - це Дімин укорочений позивний для змагань.


Ось це воля до перемоги! Ось це справжня майстерність! Ай молодець!
Як назвати таку технологію, може self remote operation, а українською - онанізм (не плутати з співзвучним прізвищем одного з експедиціонерів). Яка справжня ціна таких «досягнень».  
Хто, крім «великого вчителя» і по-сумісництву «директора всіх радіоаматорів» UY5ZZ оцінить такі «досягнення» по достоїнству. З таких фуфлогонів і складається нинішній кістяк ГС ВРЛ.
Сайт Инициативной группы является открытой площадкой для всех радиолюбителей, вне зависимости от их членства в общественных организациях и клубах. Присылайте свои материалы по адресу ur5radio@easy.com  Сохранение анонимности публикации гарантируем.

Комментарии