Зелдін знову обісрався в суді


СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА
УХВАЛА
Справа № 760/5857/17
2-1410/19
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
23 січня 2019 року м. Київ
Солом'янський районний суд м. Києва у складі:
головуючого судді Українця В.В.
при секретарі Трофимчук К.О.
розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ЗЕЛДІНА І.Л. про забезпечення доказів у справі за позовом ЗЕЛДІНА І.Л. до Громадської організації Ліга радіоаматорів України про визнання недійсними рішень позачергових звітно-виборчих конференцій,
в с т а н о в и в:
У березні 2017 року ЗЕЛДІНА І.Л. звернувся в суд з позовом до Громадської організації Ліга радіоаматорів України про визнання недійсними рішень позачергових звітно-виборчих конференцій.
Ухвалою Солом'янського районного суду м. Києва від 30 березня 2017 року відкрито провадження у справі.
10 вересня 2018 року ЗЕЛДІН І.Л. подав до суду заяву про забезпечення доказів.
Ухвалою судді Солом'янського районного суду м. Києва від 12 вересня 2018 року заяву ЗЕЛДІНА І.Л. про забезпечення доказів повернуто заявнику.
Постановою Київського апеляційного суду від 06 грудня 2018 року ухвалу судді Солом'янського районного суду м. Києва від 12 вересня 2018 року скасовано та справу направлено для продовження розгляду до суду першої інстанції.
Відповідно до ч. 1 ст. 118 ЦПК України заява про забезпечення доказів розглядається в судовому засіданні в загальному порядку, передбаченому цим Кодексом, з особливостями, встановленими цією статтею.
У ч. 3 цієї статті визначено, що заявник та інші особи, які можуть отримати статус учасників справи, повідомляються про дату, час і місце судового засідання, проте їх неявка не перешкоджає розгляду поданої заяви.
Сторона заявника та інші учасники справи в судове засідання не з'явились, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином. Їх неявка не перешкоджає розгляду заяви про забезпечення доказів.
Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.
ЗЕЛДІН І.Л. у заяві про забезпечення доказів просить суд витребувати:
-у сторони відповідача:
ряд належним чином завірених копій документів (статутів, відомостей про сплату членських внесків, протоколів загальних зборів, протоколів засідань рад обласних відділень, протоколів конференцій за різні періоди, оригіналів та копій довіреностей тощо);
-у Відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Солом'янської районної в м. Києві державної адміністрації: реєстраційну справу відповідача та в письмовому вигляді інформацію;
-у Відділі державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у м. Києві: реєстраційну справу відповідача.
Також заявник у якості забезпечення доказів просить допитати свідків, згідно з наведеним у заяві переліком.
Відповідно до ч. 1 ст. 116 ЦПК України суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим.
Разом з тим, будь-яких доказів на обґрунтування наявності підстав припускати, що витребувані докази можуть бути втрачені або їх збирання чи подання згодом стане неможливим або утрудненим у клопотанні не міститься.
Крім того, з матеріалів цивільної справи за позовом ЗЕЛДІНА І.Л. до Громадської організації Ліга радіоаматорів України про визнання недійсними рішень позачергових звітно-виборчих конференційвбачається, що провадження в справі триває.
У судовому засіданні вирішувалось питання про витребування ряду доказів за клопотанням сторони позивача.
Ухвалою Солом'янського районного суду м. Києва від 13 березня 2018 року клопотання задоволено частково і зобов'язано відповідача надати суду докази.
У заяві про забезпечення доказів, що є предметом розгляду, фактично порушується питання про витребування частини доказів, з приводу яких суд вже вирішував питання про витребування.
За таких обставин, суд вважає, що стороною заявника не доведено необхідності забезпечення доказів окремо від провадження в цивільній справі та необхідності вирішення такого питання не в судовому засіданні за участі сторін у порядку витребування доказів.
З огляду на наведене, в задоволенні заяви слід відмовити.
Керуючись статтями 116-118 ЦПК України, суд, -
у х в а л и в:
Відмовити у задоволенні заяви ЗЕЛДІНА І.Л. про забезпечення доказів у справі за позовом ЗЕЛДІНА І.Л. до Громадської організації Ліга радіоаматорів України про визнання недійсними рішень позачергових звітно-виборчих конференцій.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подання апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.
Суддя:
Зареєстровано    27.01.2019
Оприлюднено    27.01.2019
Дата набрання законної сили    26.01.2019